Woman and horseHar du upplevt trauma av något slag och känner att du behöver mer stöd än vad du idag får? Kom till en av våra supportgrupper där vi utforskar vad och hur vi kan göra det enklare att hantera vardagen. Du kanske känner dig socialt tillbakadragen? Svårt att ta tag i saker och få dem gjorda? Känner dig ensam? Känner att du har svårt att passa in? Har olika slags rädslor som begränsar dig i ditt liv?

Vi och gruppen finns här som stöd för dig. Du kanske redan går i (trauma) terapi, väntar på terapi, eller har nyss avslutat en terapi? En supportgrupp är inte istället för terapi, men fungerar som ett komplement och ett stöd i vardagen.

Vad gör vi i en supportgrupp?

Vi träffas en gång i veckan och går ut till hästarna i deras hagar. Kanske har vi enats om ett speciellt tema vi vill jobba på, eller så gör vi mindfulness-övningar, grounding-övningar, eller andra övningar som du sedan kan använda i vardagen när/om du får ångest, panik, flashbacks, jobbiga minnesbilder (eller ljud, känsel, smak och luktminnen), mardrömmar osv. Vi jobbar helt enkelt med det du behöver hjälp med.

Det ingår ingen ridning och du behöver inte veta någonting om hästar. Man kan även vara med som hästrädd, du bestämmer själv hur nära du vill vara hästarna. Det är ingen hästkurs, du behöver inte lära dig något om hästar, du kommer hit för att lära dig mer om dig själv och hitta verktyg för att kunna stötta dig själv i din vardag.

Det vi gör baserar vi på traumamedveten omsorg, mindfulness vid trauma, "self compassion" och ett gediget kunnande om trauma och dess effekter.

Vi är aldrig mer än 8 personer i en grupp. Vi har också grupper bara för kvinnor. Så fort vi har minst 5 personer till en grupp så startar vi. Vi har öppet året om.

Vem är det som leder grupperna?

Katarina Lundgren, kognitionsvetare, certifierad hästspecialist inom hästassisterad psykoterapi och mindfulnessinstruktör. Jag har mångårig vana att hjälpa och stötta människor. Med i teamet är också så klart gårdens 12 hästar och lilla mulan.

Var: Horse & Nature i Torna Hällestad (ca 15 km öster om Lund)
Pris: 200:-/gång, priset gäller för privatpersoner. Kontakta oss för offert om du vill erbjuda våra supportgrupper via kommun, landsting eller företag/organisation.
Datum och tid hösten 2018: Fredagar, med start den 19 oktober, kontakta oss för en grupp som passar dig. Vi håller på cirka en och halv till två timmar varje gång.

Anmäl ditt deltagande till Katarina Lundgren, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., 046-532 43, 0768-95 98 68.

TechnoratiLinkedInPinterest Pin It